×
Meniu

Evoluare de succes

La 28 aprilie în mun. Chişinău  s-a desfăşurat festivalul naţional – concurs penrtu ansamblurile şi colectivele muzicale din întreaga republică. Festivalul se organizează de trei ori pe an şi constituie o posibilitate extraordinară pentru diferitele colectivele şcolilor de muzică – orchestrele aerofone, ansamblurile populare, violoniştii  de a spune despre sine la nivel republican, de a-şi verifica capacităţile, forţele, de a uimi prin măiestria sa  Şcoala de muzică Briceni a fost reprezentată de 3 colective – orchestra aerofonă – conducător Ion Bîrsan, ansamblul  popular – conducător artistic  Simion Banciu,  ansamblul de de violonişti – conducător artistic  Tatiana Iachimova.  E de menţionat,  că  concurenţii colectivelor noastre a fost ansamblul a celei  mai bune şcoli din Chişinău şi republică. Tinerii noştri muzicieni cu demnitate au făcut faţă concurenţei la acest festival – concurs de prestigiu , au evoluat frumos şi au ocupat locuri premiante. Orchestra aerofonă a ocupat locul doi, ansamblul popular

„Cimbrişor”  – locul trei, ansamblul de violonişti – locul patru. Un astfel de succes este rezultatul  muncii asidue comune a colectivului pedagogic şi a discipolilor şcolii.

 Administraţia  Şcolii de Muzică  Briceni exprimă sincera recunoştinţă participanţilor la festival pentru evoluarea cu succes la acest festival. De asemenea aducem sincere  mulţumiri pentru susţinere preşedintelui raionului M. Gnatiuc şi primarului or. Briceni V. Gorodinschii.

Sursa:  ziarul raional «Meleag Natal». Ediție № 18 (741) din 11.05.2018.