×
Meniu

Ziua Independenței

Ziua Independenței, pe 27 august, a fost sărbătorită pe larg în toate localitățile din Moldova. Un program cultural bogat a fost organizat și în orașul Briceni.

Festivitățile de sărbătoarededicate Zilei Independenței au început chiar de dimineață. La ora 9:00  a avut loc ceremonia depunerii de coroane și flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, la finisarea căreia, au evoluat colectivele locale de dans și muzică.

Seara, în piața centrală a orașului a avut loc un concert festiv. În scenă au cântat artiști moldoveni celebri: Liliana Prado, Lenuța Gheorgiță, Mihai Budurin, Olesea Olteanu, Ion Suruceanu.

În momentul culminant al sărbătorii, către locuitorii orașului și ai raionului, cu cuvânt de felicitare s-a adresat primarul orașului, Vitalii Gorodinschii.

Eu vreau să Vă aduc sincere felicitări cu ocazia celei mai importante sărbători naționale pentru țara noastră –ziua independenței Republicii Moldova. Vă urez sănătate, bunăstare în familie și pace în casă! Fie ca Moldova noastră să prospere!

Oaspetele principal al festivității a fost Președintele Parlamentului Republicii Moldova – Zinaida Greceanîi. Dumneaei, fiind originara raionului Briceni, a primit o dublă plăcere de a sărbători această zi împreună cu pământenii.

Stimați prieteni, pentru mine este o onoare deosebită să fiu astăzi aici, alături de pământenii mei, să Vă transmit felicitări și urări de bine din partea întregului Parlament al Republicii Moldova. Vă mulțumesc, dragi briceneni, mulțumesc echipei din Briceni. Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care l-ați acordat partidului pe care-l conduc. Este o încredere enormă și noi, desigur, vom îndreptăți această încredere! Felicitări! Cu ziua Independenței, Moldova!