×
Meniu

Vizita de lucru a Ambasadorului Republicii Cehe în Briceni

Miercuri , 4 decembrie raionul nostru a fost vizitat de ambasadorul Cehiei Zdeněk Krejči însoţit de colaboratorii ambasadei Caterina Şilhancova şi Daniela Dragalin. Scopul de bază a vizitei a fost de a lua cunoştinţă cu mersul realizării proiectului de construcţie a reţelelor de epurare a apei  în  or.Briceni. În anul 2016 oraşul a câştigat proiectul pentru construcţia reţelelor de epurare în sumă de 1 milion de euro finanţat de Cehia. După toate lucrările preventive au început lucrările de construcţie. E vorba de o staţie de epurare automatizată care nu numai va rezolva problema epurării apelor care azi, pur şi simplu  se scurge în bazinele de acumulare dar va contribui şi la îmbunătăţirea situaţiei ecologice pe teritoriul raionului.

La această întâlnire cu ambasadorul au fost examinate multe întrebări – cum trăieşte oraşul, ce potenţial economic are,în ce direcții sunt îndreptate eforturile primăriei? La rândul său, el a povestit despre acele proiecte din Moldova, care sunt finanţate de către partea cehăÎn anul curent, Republica Cehă a alocat  trei milioane de euro pentru proiectele  direcţia de ecologie, administraţia de stat, dezvoltarea gospodăriilor agricole, sfera socială.

În aceeaşi zi în Ocniţa a fost deschis Centrul de îngrijire a persoanelor în vârstă şi a persoanelor cu handicap la domiciliu cu susţinerea Cehiei.

Delegația a mers la locul efectuării lucrărilor de construcție a rețelelor de epurare. Lucrările de construcție se efectuează conform graficului.

Finisarea construcției este preconizată pentru sfârșitul anului viitor.